April 2024
SMTWTFS
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Επισκεψιμότητα

Σήμερα15
Χθές26
Αυτή την εβδομάδα15
Αυτό το μήνα501
Συνολικοί επισκέπτες166310

Currently are 2 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter

Ασφάλεια Φωτοβολταϊκών Πάρκων

 

 

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

 

Πάρα πολλά φωτοβολταϊκα πάρκα χρειάστηκαν συστήματα ασφαλείας για την πρόληψη και αποτροπή καταστροφής των εγκαταστάσεων καθώς των κλοπών του εξοπλισμού.

Η Dedalos Security ανταποκρίθηκε στην πρόκληση αυτή και ξεκίνησε την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά πάρκα σε συνεργασία με πολλές κατασκευαστικές εταιρίες φωτοβολταϊκών πάρκων. Πραγματοποιεί ειδικές μελέτες και προτείνει στον καθένα από σας το ιδανικό σύστημα ασφάλειας ή το συνδυασμό συστημάτων για ολοκληρωμένη και σωστή προστασία.

  

Συναγερμός Φωτοβολταϊκού πάρκου με Δέσμες

 

Σύστημα συναγερμού για φωτοβολταικό πάρκο με δέσμες BEAM και RADAR εξωτερικού χώρου με τα οποία επιτυγχάνεται η αποτροπή του εισβολέα να μπει στο χώρο του πάρκου με Alarm και ειδοποίηση μέσω GSM, του ενδιαφερόμενου.

Οι δέσμες τοποθετούνται περιμετρικά του χώρου που θέλετε να προστατέψετε.Λειτουργούν με αόρατες ακτίνες και όταν ο εισβολέας προσπαθήσει να περάσει ανάμεσά τους, κόβεται η ακτίνα και δίνεται συναγερμός.

 

 

 Κάμερες ασφαλείας Φωτοβολταϊκού πάρκου

Σύστημα συναγερμού για Φωτοβολταϊκό πάρκο με κάμερες ασφαλείας το οποίο καταγράφει και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρει την εικόνα από το πάρκο στον ιδιοκτήτη μέσω γραμμής ADSL ή 3G

Οι κάμερες ασφαλείας τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη του χώρου. Είναι υψηλής ανάλυσης και υπέρυθρων ακτίνων ώστε να παρέχουν καθαρή εικόνα σε όλες τις συνθήκες.

Με τη χρήση ειδικού καταγραφικού μηχανήματος μπορείτε να ελέγχετε το χώρο σας σε πραγματικό χρόνο να μαγνητοσκοπείτε το χώρο και να λαμβάνετε εικόνα ακόμα και στο κινητό τηλέφωνο σας.

 

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα τα φωτοβολταίκά συστήματα έχουν παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη προστασίας τους ώστε να αποτραπούν τυχόν περιστατικά κλοπής ή καταστροφής του εξοπλισμού αλλά και των ίδιων των εγκαταστάσεων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο. Ποιός όμως είναι ο καλύτερος για τη δικιά σας περίπτωση;

Η EQS πραγματοποιεί ειδικές μελέτες σε χώρους φωτοβολταϊκών συστημάτων και μπορεί να προτείνει στον καθένα από ‘σας το ιδανικό σύστημα ασφάλειας ή το συνδυασμό συστημάτων για ολοκληρωμένη και σωστή προστασία, με άμεση αντίδραση, αποφεύγοντας τους ψευδής συναγερμούς. 

 

 

Τρόποι προστασίας φωτοβολταϊκών συστημάτων 

 Οπτική Ίνα 

Ίσως το πιο αποτελεσματικό σύστημα στην αντιμετώπιση κλοπής φωτοβολταϊκών πάνελ. Λειτουργεί με πλαστική οπτική ίνα η οποία συνδέει τα πάνελ μεταξύ τους, κι έτσι αν κάποιος πάει να σηκώσει ένα πάνελ, αναγκαστικά κόβεται και η οπτική ίνα που τα συνδέει, με αποτέλεσμα να δοθεί αμέσως συναγερμός.

Αισθητήρες αδράνειας/κραδασμών

Αφορά κυρίως την περίφραξη του χώρου που βρίσκονται τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Χρησιμοποιούνται ειδικοί αισθητήρες επάνω στον φράχτη ή στο πλέγμα που υπάρχει περιμετρικά του οικοπέδου. Αυτοί οι αισθητήρες ανιχνεύουν την αναρρίχηση, το κόψιμο το πριόνισμα ή το ανασήκωμα του φράχτη ή του πλέγματος που υπάρχει. Το σύστημα ελέγχεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή με ειδικά προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί σε αυτόν. Σε περίπτωση παραβίασης δίνεται αμέσως συναγερμός.

Δέσμες

Οι δέσμες τοποθετούνται περιμετρικά του χώρου που θέλετε να προστατέψετε. Λειτουργούν με αόρατες ακτίνες και όταν ο εισβολέας προσπαθήσει να περάσει ανάμεσά τους, κόβεται η ακτίνα και δίνεται συναγερμός.

Κάμερες 

Οι κάμερες ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία, έτσι ώστε να είναι ορατά και ευδιάκριτα όλα τα πιθανά μέρη εισόδου του εισβολέα.

Τοποθετούνται κάμερες με μεγάλη ανάλυση και υπέρυθρες ακτίνες, έτσι ώστε να έχετε καθαρή εικόνα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, και το βράδυ. Με το κατάλληλο καταγραφικό μηχάνημα, θα μπορείτε να ελέγξετε το χώρο σας και για προηγούμενες μέρες, ή ακόμα να παρακολουθήσετε απομακρυσμένα τι συμβαίνει στο φωτοβολταϊκό πάρκο όταν δεν βρίσκεστε εκεί, ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την καταγραφή ακόμα και αν δεν έχετε internet, μέσω 3G σύνδεσης.

Ολοκληρωμένη προφύλαξη

Όλα τα παραπάνω συστήματα μπορούν να συνδυαστούν για να σας προσφέρουν την ύψιστη ασφάλεια για το χώρο που επιθυμείτε. Για να είναι όμως ένα σύστημα ολοκληρωμένο, θεωρούμε σημαντικό να συνδεθεί με Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που δίνεται σήμα για συναγερμό, το Κέντρο Λήψεως θα ειδοποιεί τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει ή/και την Αστυνομία. Επιπλέον, σε περίπτωση συναγερμού, θα έχει τη δυνατότητα, να μπει στο σύστημα παρακολούθησης καμερών και να δει τι γίνεται στο χώρο την ίδια στιγμή.